OM OSS

Hjertelig velkommen til Alle barna sover!

Her får du hjelp med å ta tilbake nattesøvnen!

Altfor mange strever med dette uten å få tilstrekkelig hjelp. Kanskje opplever du at «alle» de andre i barselgruppen ser ut til å mestre dette med søvn? Gjør de egentlig det? Det er mange som ikke tør å innrømme hvordan det egentlig står til, og da er det lett å føle seg alene.

Du som kontakter oss har ofte lest mye om søvn og prøvd å løse problemet på egenhånd. Du tenker kanskje at du “burde” ha klart å løse det selv, men du må ikke ha dårlig samvittighet. Det er så mange årsaker til at ting har blitt som de har blitt, og du har gjort ditt beste ut i fra de forutsetningene dere har hatt. Nå skal vi bare fokusere på hvordan dere kan få det bedre.

Det å løse barnets søvnproblem er en investering i hele familiens helse!

Lær hvordan du kan hjelpe barnet ditt til å sove bedre.

OM MEG

EFDFD0FF-4E6F-4046-AE34-63B6A0D932AF

Linn Unhjem

  • Helsesykepleier og søvnveileder
  • Mamma til to barn født i 2010 og 2017

Hei! Linn her.
Jeg startet Alle barna sover AS for å hjelpe familier med bedre søvn for både liten og stor. Søvn er et av våre mest grunnleggende behov og søvnmangel påvirker din evne til å være den gode mammaen eller pappaen du ønsker å være.

Jeg har vært i dine sko og vet hvor utrolig slitsomt det er når barnet ikke sover! Det er strevsomt og frustrerende for barnet, og det er tøft for hele familien.

Da jeg ble mamma i 2010 fikk jeg raskt erfare hvor mye søvn betyr. Datteren min hadde kolikk og gråt i timesvis hver eneste natt de første månedene. Jeg bar og bysset og trøstet og ammet nettene gjennom til vi var helt utmattet. Da barnelege endelig kunne konstatere matintoleranse og jeg fikk fjernet matvarene fra kosten min gikk det bedre med henne (og meg!), men måneder med desperate metoder hadde gitt oss dårlige uvaner som vi trengte hjelp til å komme ut av. Og det fikk vi heldigvis av en dyktig søvnterapeut!

Så da lillebror kom i 2017 var vi raske med å kontakte samme søvnterapeut for å komme bedre ut fra start. Det skulle vise seg å bli en veldig god investering! Det inspirerte meg til å ville begynne å jobbe med søvnveiledning selv.

Med verdifull erfaring fra mine to tidligere søvnløse barn «i kofferten», begynte jeg for alvor å fordype meg i temaet barn og søvn. Jeg gikk i lære hos søvnterapeuten i ett år og begynte å lese og fordype meg i alt som har med søvn og søvnvansker å gjøre.

Nå er jeg også utdannet helsesykepleier (tidligere helsesøster) og hjelper familier jevnlig med dette på helsestasjonen. Jeg holder meg oppdatert på forskning på søvnfeltet og jobber både forsknings- og erfaringsbasert for å hjelpe deg på best mulig måte.

Nøkkelen til å lykkes med å løse søvnutfordringer ligger i å hjelpe foreldre til å forstå hvordan søvn fungerer og hvor lett de havner i trøbbel om de ikke er bevisste på hva de gjør.

Ingen planlegger å få dårlige vaner, det bare skjer mens du er opptatt med å overleve der og da. Med humor staker vi ut veien videre:)

Pappa og baby gir hverandre high five
Pappa og baby gir hverandre high five

Ingen barn skal ligge alene og gråte

Ingen barn skal ligge alene og gråte

Min grunnholdning er at barn alltid skal oppleve trygghet og erfare at foreldrene er tilgjengelige og gir tilstrekkelig støtte når barna signaliserer at de trenger det.

Ingen barn skal ligge alene og gråte uten trøst og du skal selvfølgelig gi barnet ditt all kjærlighet i verden.

Det gjelder å gi akkurat god nok støtte, ikke for lite og ikke for mye. Akkurat nok til at du styrker barnets evne til å f.eks. roe seg selv med deg i nærheten. Nettopp denne balansen er mange glade for å få hjelp til å finne.

HVORDAN JOBBER JEG?

HVORDAN JOBBER JEG?

Jeg jobber kunnskapsbasert, dvs at jeg integrerer både forsknings- og erfaringsbasert kunnskap i mitt møte med deg og din familie. Ingen familie er lik, og det finnes ingen «quick fix» som fungerer for alle. Det viktige er å sammen med deg komme frem til hva som kan fungere for akkurat dere.

Det er utrolig givende å få lov til å bidra til at familien din får det bedre og at båndet mellom deg og barnet styrkes (for ikke å glemme mellom dere foreldre også!).

Første bud er selvfølgelig å finne ut om det er noe som plager barnet. Det er alltid en grunn til at barnet ikke sover, så det er viktig å utelukke sykdom som årsak til søvnproblemene. Er jeg i tvil anbefaler jeg deg alltid å få barnet utredet hos barnelege.

Gjennom nøye kartlegging av hvordan et døgn i barnets liv ser ut, kan jeg identifisere mulige årsaker til søvnproblemene. Det blir lett å se hvor «hullene» er og hva vi kan gjøre for å tette dem. Ved behov kan dere kan få en skreddersydd dagsplan å forholde dere til. Denne er kun ment som et utgangspunkt og vil måtte justeres ut i fra når dagen starter og hvordan dagsovingen forløper. Dere vil også lære hensiktsmessige strategier til bruk i ulike situasjoner.

Mange foreldre har blitt skremt fra å bruke trygge og godt dokumenterte strategier for å hjelpe barna med å sove, og jeg vil gjerne gi dere tryggheten og gleden tilbake. Det å få barn er en stor, men rik omveltning i livet. Det er helt naturlig at den første tiden er preget av mange oppvåkninger og lite søvn, men det hender ofte at dere holder ut situasjoner som effektivt kan forbedres.

Be om hjelp før du stuper!

Jo tidligere du begynner å snu situasjonen, jo bedre - men det er aldri for sent!

Ta kontakt for å bestille time!

Skroll til toppen